sådär sköj.

nä kära bloggen. idag är ingen toppensemsesterdag precis. jag har faktiskt inte ett skit att göra.
förutom att läsa böcker. vilket jag i och för sej gillar. igår läste jag en och en halv bok. knappt.

jag startade min regniga torsdag med att kolla på en film- the road. som var bra men extremt deppig. och tyvärr inte helt osannolik. om vi fortsätter såhär så blir nog jorden kall, öde och död med några få människor kvar som tillslut äter upp varandra. för människan tänker på sig själv i sista stund.




så med den grå utgångspunkten är inte humöret på topp. jag känner mej grinig och rätt ensam idag.
ikväll flyr jag för att gå på combat. efter det mår jag alltid bra, det är ett säkert kort.
och imon flyr jag sävsjö över helgen, det är också alltid ett säkert kort. jag tar tåget til helsingborg för att gå på Helsingborgsfestivalen och förhoppningsvis se Hoffmaestro igen och hänga med Charlotte och Ulrika.

tummen upp för det!

men, även om jag ofta tycker det, så har jag inte tråkigt hela tiden. för i fredas förmiddag åkte jag til göteborg med sandra och några till från lammhult/rörvik. (efter att ha duschat rekordsnabbt. jag hade först pass i vetlanda. vilket slutade halv elva. och klockan tio över elva var jag i vrigstad. snacka om snabbt!)
vi skulle på pink!

när vi kom fram käkade vi. och några ställde sej i kö, och några satte sej i öltältet. gissa vilken grupp jag hängde på?



jag och mathilda.


r

här har jag typ lite överbett och dålig hållning.
 men strunt i det för det ser gött ut. jag o sandra. man fick sugrör till ölen. det blev som när jag var femton och drack med sugrör för att folk sa att man blir fullare då. jag tror inte det stämmer.

sen spelade några som jag inte kände igen. sen good charlotte som jag inte tycker är så bra. sen takida som jag gillar i smyg. sen pink som jag typ aldrig lyssnar på men som va himla kul att se!
jag har bara superdåliga bilder men ni kan få se den här. hon sprang liksom runt i en stor plastboll. på oss!



kul va?

och så var det med den fredagen för sen va vi tyvärr tvungna att åka hem. jag hoppade av i jkpg för tim var där och hade firat att peter och joanna har fått semester. på lördagen hade jag bestämt att gå på festival i sjöoset, men pga. kommunkationsproblem mellan mej och tim så blev det inget av det. peter och tim spelade frisbeegolf medans jag och joanna gick på stan. jag köpte en skjorta sen åt vi lunch på jensens böfhus. 

på kvällen kom deras kompis claes och vi käkade oxfilé och drack gott rödvin och gt.
i söndas gjorde vi typ inte ett skit. sen åkte vi hem.

i måndas städade jag i kanske fyra timmar. helt sjukt. sen åkte jag till vetlanda för att ha pass. jag var lite nervös för måndagarna är alltid fullbokade för det är niklas pass och alla älskar niklas. typ. jag erkände att jag var lite nervös, det känns bättre då tycker jag. men efteråt sa tre av deltagarna att jag var duktig varav en sa
"Hannah, vet du att du har de tuffaste passen? Av alla instruktörer?"
Han grundade detta på att jag ibland byter ut låtarna, och då blir det ju liksom jobbigt på nytt sätt.
Kul att höra iaf!

Efter det åkte jag till föreberg för att gå på kräftskiva. Pappas kusin Ingela och famors syster MyBritt och hennes man orla som bor i USA var på besök och Ingela o hennes två barn hade aldrig ätit kräftor och då passade det bra med en kräftskiva. Vilket uppskattades vad det verkade. Barnen var väldigt fascinerade.
Dom hade däremot varit på festivalen, Mårten, pappas kusin var med o spelade. Mårtens mamma, Yvonne, är farmors syster. Så dom och amerikarna hade varit på festival i skogen. Barnen hade aldrig sett folk kissa utomhus förr. Intressant.

Så. Sen åkte jag till nästa fest. Som hade slutat hos robert och therese. Sandra var kvar och vi kollade på deras bröllopsvideo där ja o sandra är med som tärnor.

i tisdas var vi som sagt på Skurugata.
det såg ut såhär.




en ravin helt enkelt. ganska fint.
nu ska jag läsa vidare om unni drougges, vad det verkar, ganska misslyckade liv.

alors 2.

hej hej. nu har jag tims dator istället och här verkar resten av korten kommit med.
såhär var det resten av tiden.

på vägen hem från monaco ville emma och jag bada. vi stannade till i villefranche som skulle ha sandstrand enligt vad vi läst. i nice är det nämligen stenstrand.
efter att ha gått ganska länge och hunnit med både kaffe och glass fick vi till sist bada. det var helt galet varmt i vattnet, typ det varmaste jag varit med om. och påvägen dit gick vi längs med fortet. eller vad det nu är.




där tog vi lite kort.



en riktigt fransk fiskare.

på kvällen åt vi trerätters. jag åt musslor till förrätt.
väldigt många musslor.



sen valde jag sardiner. mest för att jag aldrig ätiti det och att min grej är lite att välja saker som jag inte vet vad det är/inte ätit innan.

det var sådär.



till efterrät tog jag chocolat fondant. såklart.
men, den var inte lika god som jag minns den från le Tysable i Meribel.



vi fick lite limoncello på köpet.
emma och jag gjorde en klasiker. elefantdrickningen.


typ sådär.
sista dagen va vi på henri matissemusseet oo kollade lite. käkade. badade. fick utrymma stranden pga. bombhot. (ev). drack gt innan vi tog bussen till flygplatsen där vi fick vänta lite för att piloterna strejkar (skräll!) innan vi fick flyga tillbaka till kastrup, ta tåget tilll svågertorp, hämta bilen, köra in till malmö till emmas lägenhet. o sova.

i torsdas kom jag hem till sävsjö igen. fin resa.

nu är jag nyss hemkommen från mingelkväll på klippboden, åsas nya salong som öppnar imon. spännande minsann!

och jag är rätt tött nu så jag ska nog läsa ut min bok och sen vänta på att tim kommer hem så vi kan käka mina inhandlade älgchorizos som jag köpte idag när jag o mamma och pappa va på skurugata och kollade läget.
vilket har att gör med att jag har varit arg på henrik för första gången sen vi bodde hemma typ. 
det händer inte så ofta nuförtiden annars. att jag blir arg på min familj. jag o mamma var ju på semster i typ fem dagar och jag va inte ens irriterad en endaste gång.
fast. 
mamma är ju lite mindre dryg än va henrik är.

alors.

uppdateringen på den här bloggen är i botten.
men. jag har inte varit hemma knappt sen förra lördagen.
för då kom eva i BMWn och hämtade och vi hämtade mamma i föreberg innan vi åkte vidare söderut till svågertorp där vi ställde bilen, tog tåget till kastrup och mötte upp emma.

kl mitt i natten kom vi fram till nice som var medelhavsvarmt och alldeles underbart. vi tog bussen in till stan ch letade reda på hotellet. hotellet låg mitt i smeten och var mysigt och hade en innegård att äta frukost i.

första dagen gick vi mest runt o kollade läget.




det såg typ ut såhär överallt. små, trånga gränder me kläder på tork.


översikt.


jag o emma.


vi hittade blommor som precis matchade mitt linne.



såhär ungefär ser emma ut hela tiden.



sen blev de asvarmt så vi va tvungna att bada lite.

andra dagen glömde jag kameran hemma. en då åkte vi iaf til ett ställe som heter st Paul. och som jag starkt an rekomendera. superfint.

men på tisdagen tog vi bussen (1 euro, galet biligt och bra!) till monaco.



såhär fint var det utanför fönstret.



här blev det väldigt konstig färg. men detta är jag med casinot i bakgrunden.

tja.



dörrarna in till privataspelrummen var som speglar. och man såg sjukt smal ut där!



detta är hamnen.

och nu undrar jag vart resten va korten har tagit vägen. det blev nog nåt konstigt när jag la in dom.
jag tog inte med den stora kameran. vilket jag verkligen ångrar nu. och på emmas kamera finns typ 1000 kort till, som är bättre. för hennes kamera är bättre. det får nog bli ett inlägg till när jag har fler kort. 

iaf så var resan supertrevlig och nice med omgivning är helt fantastiskt!

det här får bli det första inlägget om nice. jag återkommer med lite fler bilder. hej svejs. 

hej.

så. det är fredag. första dagen på semestern och solen skiner.
jag sitter hemma själv o käkar nötter o drikcer zlatopramen Half 'n Half. ja snacka vuxenponäng, jag dricker mörk öl and I like it!

lite synd tycker jag om mej själv om är allena och inte har nåt direkt att göra. fast det gör egentligen ingenting för jag kom hem från jobbet för inte så länge sen och jag ska packa, för imon åker jag, min mamma carina, min moster eva och min kusin emma tilll franska rivieran  där vi ska frottera oss ett par dagar.
jag är sjukt nöjd över dettta och ser verkligen fram emot det. men först ska jag packa, käka grillad kyckling för tim är inte hemma och då tycker jag att laga mat kan kvitta. han är på öland i henkes stuga med joanna, peter, pär och susanne. synd såklart att det krockar men så blir det. '

jag hoppas att åsa hinner klippa min lugg ikväll eller imon förmiddag. den börjar bli l,ång o ska man hänga med det fina folken i Nice o Monaco så måste man nog tjyven piffa till sig!
Inte för jag tror att så länge man är blond kommer man in överallt.
men för min egen skull så den slipper hänga i ögonen.

I måndas cyklade ajg ut till tallåsen och fikade med emma en stund. Sen ville jag spela vollleyboll. Jag skickade ut massa sms o det slutade med att jag, tim, henrik, elin, martin oskar (emma va publik) och vår nya vollebollvän Santos (som va typ spanjor och såg ungefär ut som Tim) spelade en stund. Himla roligt är det och jag blir så exalterad. Tur jag inte håller på med nån sport. Jag hade fått en hjärtattack.
Jag stukade även stortån. den liksom fastnade i sanden. Men tuff som jag är så körde jag vidare. Och! Hoppade från trean. Vilket jag gjort en gång i mitt liv och det va nog... 15 år sen. Nöjd

Sen åkte jag o tim hem o grillade chorizos.
Resten av veckan har jag jobbat lite. O tränat lite. ( med betoning på lite) drog ihop lite semesterbodypump igår. Vi blev bara nio men det räcker och det va fint!

Nu har jag alltså semester. Som börjar med Frankrike. Finfina Frankrike. Som jag fortfarande tänker på i princip varje dag.

Om en månad ungefär ska jag flytta. Hur knäppt är det?
Lite scary men jag tror att det är precis vad jag behöver.
Lillsved. Hälsocoach. Klingar fint va?

ojdå.

jag har fortfarande en blogg.
även om det inte verkar så.
det är ju medelhavsvärme och sitta inne vid datorn tar lite emot.
men nu, mittemellan städning (genomsvett!) och tur till tallåsen om en timme så kan jag skriva några rader om saker och ting.

så. vi har varit på festival.
och det typ värsta är sjukt fula kort man får va med på.
annars?
har det med åldern eller annat att göra men för några år sedan ville jag åka direkt på ny festival så snart jag kom hem. älskade det!
men nu börjar det bli lite jobbigt och det var rätt skönt att komma hem. och det räcker med en. sugen på way out west men det är ju inte samma. stadsfestivaler blir lite mer ... mindre smutsigt.  
men såklart var det kul! tant hannah såklart var det kul också!
robyn är en fantastiskt brud.
jay-z översteg mycket mina förväntingar.
johnossi är grymma.
roky ericsson är väl bra men mest för att alla är helt galna i den gamle galna mannen.
plus lite mer.

i måndas var jag ledig vilket va värt!
och efter två veckor utan knappt nån träning så hårdstartade jag med promenad, bodypump och bodycombat.
en mil cykling o tisdas och 8 km löpning osndag förmiddag och pump ons kväll.
sen kände jag mej som en människa igen.

i fredas jobbade jag hela dagen. (genomsvett!)
sen begav jag mej till elin (efter hundra klädbyten. kris på den fronten). vi gick ner till kulturhuset och åt innan vi gick tillbaka till elins balkong. angelica och co. kom också och det blev en himla trevlig kväll!
fast att anders slutade spela redan kl tio i ett. jag, emma o jakob blev vansinniga!
den planerade efterfesten blev inte av som tur va, för på jobbet dan efter var hag inte helt hundra, så att säga.

på kvällen kom roger hit o vi grillade asgott o kollade på fotboll.
igår åkte tim och jag till rusken för första sol- och baddagen för sommaren. sent ja.
galet varmt i vattnet och helt fantastiskt!
jag hade skrivit upp att jag kunde ha pass på kvällen. o jag tänkte nä.. det blir nog inget. vilka idioter ska ge sig in och träna på den varmaste dan sen -94.
jo, tio stycken faktiskt. så jag fick vackert ta bilen till vetlanda och genomlida det svettigaste ever.
shit. men såklart bra, för nu är det typ för varmt för all fysisk aktivitet så måste jag inte så blir det inget...

men jag kom på en bra grej. simma är fint och det är i vatten vilket betyder lite svalare.
om en timme ska jag cykla ut till tallåsen till kusin emma för att prata niceplaner.
(ja, om en vecka är jag i Nice!)

sen ska jag åke tilll sjön och simma.
imon ska jag jobba.
tisdag, onsdag fredag och lördan ska jag försöka byta bort för då går som sagt planet till franska rivieran. och semstern börjar.
hur fint det är?

c'est formidable!



RSS 2.0