återtåg.

varv eller inte varv?

idag har jag sprungit 5:an. så det blir väl ungefär drygt sex hemifrån.
det kändes bra. efteråt. men jag blev himla himla anfådd.
imon får det bli 7,5.


nu ska jag, duscha, käka och gå o jobba. sälja öl och rosé inför valborgshelgen.
om det blir något valborgsfirande för min del återstår att se.


säg hej till





Elvis,tolv veckor, tillika mammas och pappas nya hund, som jag var hemma o hälsade på första gången igår.
himlans söt va?




annars har jag nu gått i skolan tre dagar irad vilket inte hör till vanligheterna och jag är astrött. idag hade viu seminarie i en och en halvtimme. inte så betungande, utan ett gansalk trevligt seminarie. annars är det inte favoriten, som ni förstår.
jag o hannah gick en sväng på stan innan hemfärd. jag köpte en klänning på indiska. och ett par skor för 160 pix! fast helgen verkar inte bli så himla varm. annars tänkte jag matcha klänningen med premiärrosévinet.
vi får väl se.

snart ska jag till vetldan och köra pump. vilket jag inte är sugen på det minsta om jag ska va ärlig. i vintras va åsa less, och nu är jag rätt less. tur att vi inte är det samtidigt iaf. 

imon är det skola igen. sen är det helg. förutom att jag ska jobba fredag eftermiddag.
valborg? förra valborg var det varmt och vi grillade här ute.. hm ja så var det nog. o tina och jacob blev ihop. så var det! 
helt klart så var april 2009 lite varmare än 2010.


en fin helg.

i fredas hade jag pump me stockarydsgänget. jag körde lätt lätt vilket var skönt. alla tyckte det var jättekul och jobbigt och jag fick en liten blomma.
sen åt vi och jag somnade tidigt. i lördags eftermiddag åkte vi upp till jönköping, till peter och joanna (vårt andra hem). för senare färd till pär och susanne, där också henke, therese och anton var.
vi fick kyckling, ost kaka och godis. och öl, vin och whiskey. fin uppladdning inför loppet dagen efter.


tim vill ju oftast leka med saker, så även i lördas. grejen edm den här vattenfyllda saken var att man skulle få upp golfbollen på piggen. vilket han också lyckades med tillslut.
sist han var hos pär o susanne hade han suttit med den till kl 2 på natten. ja ni fattar, tims tålamod är inte av den här världen.

iaf.
det var ju Landsjön runt som var grejen med samkvämet. jag fick stå över men tim tog min plats. det var varmt o soligt o så jag o henke hade det rätt gött vid sidan av.


peter, joanna, henke och therese.



viktor var med också.




fixning innan start.



och lite brottning.




starten gick.


peter kom i mål först såklart. på skitbra tid.

sen kom therese.



sen hände det! DET hände! viktor kom i mål före tim! Hej viktor!

efter var det joannas tur. hon kapade sin tid från förra året me 8 minuter!
bra jobbat!

som avslutning på söndagen åt vi lammpizza med citron på p & j's balkong. mm.
sen var det dags att återse sävsjö.
men som tur är ska vi dit på lördag igen!

nu ska jag äta lite yoghurt. efter min sjukdomstid har jag lite mat-catching up to do.




källkritik

inte det minsta. jag går på allt jag ser. och bara för det har jag nyss för första gången i mitt liv delatagti i en bloggtävling. man kan vinna något alldeles-alldeles fantastiskt. jag ser framför mej hur alla jag känner känner säger "åh" och himlar med ögonen men allt som kan göra min tönt ögonfransar längre, i'm in!
det var annars superdyrt, så jag lär inte köpa det själv. därför måste måste jag vinna!
det är bara jag och hittils 141 andra som också vill ha mirakelmedlet. fast jag slår vad om att alla dom har kängre ögonfransar än jag har.

annars då?
igår fetvilade jag. idag fetvilar jag. fast jag måste skriva lite nu. (gjorde visst inte det igår). var uppe hos åsa och gjorde en nyansering, som det heter. så nu är mitt hår ganska fitn minsann!
ikväll ska jag inte fetvila. stockaryds gympadamer ska ha avslutning och ville att jag skulle ha pass med dom. bestämt sedan länge så jag måste liksom. det blir lätta vikter och långa pauser och mycket snorpapper.
jag lär väl falla död ner efteråt eftersom mitt matintag inte riktigt är vad det brukar. vilket funkar om man ligger på soffan, men inte om man ska lyfta vikter en timme.

på posten idag kom varvetpapprena. jag är i startgrupp 8. vilket är typ tio grupper bättre än förra året. bra, då slipper jag sitta och nervös så länge och det är nog mer folk kvar längs me banan. förra året kändes det som att folk hade gett upp.
en månad kvar. 


så är det helg igen. ikväll ska vi nog inte göra nåt. imon ska vi till jönköping. för lite samkväm innan loppet på söndag. som de andra ska springa men inte jag. buhu. jaja det blir trevligt ändå, om bara mina bihålor kan sluta göra ont, helst förresten om hela framsida huvud kan sluta göra ont. 
men men, man kan inte få allt här i världen.  
 

rekord.

idag är det torsdag vilket betyder att det är över en vecka sedan jag tränande senast. vilket jag inte minns när det hände senast. när jag varit på hemmaplan, alltså. på semester är det inte så ovanligt. men det kan lätt va flera flera år sedan.
jag har även slagit i personligt rekord i antal sjukdagar. på många år. i förrgår och igår var jag i skolan.  igår mellan 8 och 12, jag hostade en del och var/är sjukt hes o förkyld men annars ok. efter tolv åkte jag och hannah hem till charlotte för att äta lunch (jättegott, tror jag, känner ingen lukt och ingen smak). en liten stund efter det började jag frysa och jag tänkte att here we go again. 
med frossa och ont i hela kroppen låg jag helt utslagen i sofann medan de andra försökte hitta ett best practise på någon organiasation. vilket inte gick så fort..... halv sex åkte vi hem. som tur va hade hannah bil så jag slapp åka tåg i mitt ynkliga tillstånd. tim hämtade mig i vrigstad. jag gick o la mej, vaknade vid åtta. la mek i soffan. somnade vid nio och vaknade vid halv tolv när tim skulle gå o lägga sig. gick o la mej och vaknade vid halv nio.
så ev har jag slagit rekord i antal sovtimmar på ett dygn också. 

så nu vet ni allt om mitt tillstånd!
idag är jag ok igen men jag vågar inte riktigt lita på det eftersom jag känt mej ok några dagar men det kommer tillbaka titt som tätt.
som tur är tar åsa passet ikväll (hennes tredje den här veckan..) så jag kan fetvila.

blä det känns som jag lever i en bubbla. lägenhetsbubbla. och ute skiner solen men jag måste väl va inne. landsjön runt blir det nog inget med. varvet? hur ska det gå.

igår fick jag iaf fitness och runners på posten. så även om jag inte kan träna nu så kan jag löäsa massa o samla energi och peppa för hur mycket jag ska träna när jag väl blir frisk igen!  
(fick två runners av okänd anledning. om nån vill ha en så ...)

måste plugga lite också. den här kursen har varit så flummig. ärligt talat? jag har inte läst eller skrivet en rad sen senaste hemtentan (som jag heller inte hade läst nånting inför förrän det var dags att srkiva den. jag fick G ändå. tack för det). men nästa vecka har vi ett seminarie så jag måste skriva lite. inte speciellt mycket dock....
sen dags för hemtenta igen. sen ska vi bara skriva sista kursen innan det är dags för sommarlov!

ok hej då.

katastrof.

ja. mitt sjukdomstillstånd är en katastrof. såhär många dagar? på alackstiden hade hag varit överlycklig över att få va sjuk nångång. blev jag det? nä. (bara när jag kände efter väldigt vääldigt mycket.)
men nu. när jag har intressanta föreläsningar och nästan precis koommit igång me löpningen. 
igår började det om  på nytt. jag började frossfrysa. precis som i fredas. snabbt tog jag dock en alvedon, så det gick över fortare den här gången.

idag känns det lite bättre. skolan börjar vid ett, så jag ska nog göra ett försök. duscha och byta om iaf, man blir ju inte direkt friskare av att va ett drägg.

på söndag är det tänkt att jag ska springa landsjön runt. 12, 5 km. det kommer inte gå så fort. om jag ens kommer kunna springa. men det är några dagar kvar så jag hoppas på det bästa.
viktor springer som en galning. förra året slog jag honom med 8 minuter. i år blir det nog jag som åker på storstryk skulle jag tro.

det är ju inte så smidigt att sitta en i föreläsningssal o hosta som en idiot heller. idag är röda korset på besök och pratar om katastrofhjälp. låter som nåt jag inte vill missa men... jaja. får se.

nä världens tråkigaste blogg just nu. hejdå.

sjuk.

ja käredar jag är sjuk. det är inte ofta men nu ha det hänt. det bröjade i fredas några timmar innan fotbollen, som jag sett fram emot länge. kl fyra började jag frysa som bara den.
sen hade jag typ frossa i flera timmar tills jag istället började svettas när febern släppte. i lördags morgon kände jag mej mycket bättre så jag tyckte att jag kunde hänga med till göteborg.
så det gjorde jag. vi åkte vid elva, hämtade upp kalle o peter och joanna. släppte av kalle hos peters bor i ulricehamn, åt på Mc i Borås, (som man nästan alltid gör) för att sedan komma fram till Lisa och Anders (nummer 2) i Göteborg. Vi fikade lite o sen började spritfesten. Det fanns sjukt mycket sprit och sjukt mycket frukt till juicekillen. Jag gick inte åt så hårt åt det dock, krasslig som jag va så nöjde jag med med några stycken drinkar. Sen drack jag vatten.
Det vra massa massa folk jag inte kände och det är ju inte min bästa miljö men allt som allt var det rätt trevligt och sent blev då vissa aldrig åkte hem (vilket enligt somlig berodde på mig vilket jag fick skit för). så jag somnade rätt förbannad och vaknade innan alla andra vaknat. jag och tim gick ut en runda och när vi kom tillbaka var peter och joanna påväg ut, vi hamnade tillsut på subway (som ajg inte förstår mej på btw) på avenyn. jag fick sjuka skoskav och sen åkte vi hem. 
jag är alltså ynklig idag., blåsor på hela fötterna. förkylningsblåsor i hela! munnen. aldrig varit med om nåt liknande.  hostar som en tok o snyter mej var femte minut.
blääää! på söndag är det landsjön runt och jag är inte redo att springa två mil. detta gör inte saken bättre, ska gudarna veta. ute skiner solen och här sitter jag som en idiot.
ursäkta men fan!

till råga på allt tyckte tim det verkade lite jobbigt att dra igång jobbet idag. så han är hemma. suck. (jag kan kanske uppfattas som elak men prova själv att bo med en arbetslös, så himla kul är det inte!)

nu ska jag kanske sova lite till. det verkar jag kunna göra en del.

hejdå.

ska de va ska de va.

väntare på att köra brt tim till tennsien så jag kan gå ut o gå. hostar och hostar så nä, ingen löpning idag inte. men har ännu inte blivit någon promenad. jag har bakat två kakor och tim har gjort paj. som är klar när vi kommer hem från fotbollen ikväll. snacka framförhållning där!

inga kakor som helst heller. tigerkaka och brownies. med ett halvt kilo choklad i. ja det är sant. jag blev mätt av smeten. men som jag brukar säga. ska det va så ska det va!

ut i solen nu.

start på helgen.

jag startar min helg med lite ont i halsen och konstig hosta. jag känner mej inte sjuk så jag velar huruvuida det är dumt att springa idag eller ej. jag villl inte bli sämre, för imon ska vi på göteborgsfest!
så det kan sluta med en lång promenad istället. vanligtvis är jag otroligt dålig på att inte träna trots halvkrasslighet, men idag har jag faktiskt ett val, vilket inte alltid är fallet med bodypumpen. dessutom är det skillnad på pump och springa. blabla.

annars. igår va en ganska fin dag. med skola (föreläsning nummer 1 va rätt trist) däremot var föreläsning nummer 2 ganska rolig. sen åkte jag hem och gick till jobbet för tre lite dryga timmar. när jag kom hem grillade tim kyckling! så vi åt kyckling marinerat i tikka masala m. yohgurt, sallad, raita och naanbröd. min melodi.

idag är det helg och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på hela dagen. promenad såklart och kanske skulle jag ta o baka lite? har haft en behövlig avsockringsvecka den här veckan, men idag skulle jag väl kunna äta en kaka? o ge resten till henrik. han gilllar sånt.
ikväll är det seriepremiär och derby på enevi! ska bli himla roligt och förhoppningsvis spöar rörvik/stockaryd skiten ur sävsjö.

annars så åker vi som sagt till göteborg imon. tjoho!
tjatja


for your information.

så går tåget till jkpg 07.24. och inte 07.28 som jag var helt säker på. har inte åkt tåg på hur länge som helst. och ja, jag borde kanske kollat det igårkväll men jag trodde jag visste.
nu får jag köra bil vilket känns så himla onödigt. vi börjart vid tio o slutar tre. jag ska jobba i eftermiddag och helst börja kl 16, vilket jag inte hade hunnit om jag ahde åkt tåg, så lite bra kan det vara att jag får köra bil.

igår var det då combat ooch pump. äntligen efter världens längsta dag. jag o mamma åt lunch på värdshuset, vilket va trevligt såklart. men sen blev eftermiddagen lång fram till halv sex när det var dags att åka. skönt med en heldags aktivitet idag. bolis är öppet till sju på torsdagar vilket betyder att jag inte är hemma förrän sådär halv åtta.
imon är jag helledig igen och började planera att springa långpass (vilket ju är relativt men runnahult som är 14 km är för mej än så länge långpass. iaf längre pass.) för det börjar nog bli dags att springa litre längre för att inte dö i gbg. men vädret imlon verkar inte bli toppen och då kommer jag ev ha liite svårt att motivera mej till att springa långt. men vi får se, jag kanske överraskar mig själv.

dessutom börjar jag få ont i halsen vilket suger. kanske va dubbelpass igår onödigt men jag visste inte då att jag  hade ont i halsen. så det så!

jaha nähä... så tråkig är jag idag. hej svejs.

mitt i veckan.

idag är det onsdag och snart är det helg igen. himla tur det för det kommer bli en finfin helg!

jag är ledig. igen. fast i måndas och igår var jag i skolan. igår var jag hemma så tidigt så det nästan kändes som jag var ledig. jag stack ut o sprang på eftermiddagen. elljusspåret tre varv. måste försöka få in lite intervaller och backträning nu så igår va första försöket. första varvet sprang jag som uppvärmning, resterande två ökade jag i uppförsbackarna. (bra va, peter!) redan andra varvet kändes det lättare att springa snabbt. konstigt va? nu ska mina ben bli vana vid lite snabbhet, det här går inte längre.
sen tog jag rundan om källeryd hem. alltsomallt 12 km.
det kändes rätt långt bort att springa en mil till efter det. men men. snart är det dags och då måste det gå. jag är mest rädd för att jag kommer springa sämre i år än förra året. men än hinner jag träna så ingen fara på taket.
skönt var det iaf och idag har jag ont i benen. mer lkär det bli för ikväll det dubbelpass på schemat. om inte pumpen blir inställd som den var förra gången. då blir det bara combat.

efter springturen cyklade ajg bort till åsa och klippte av mitt slitna hår. skönt som katten.

nu ska jag planera min framtid och det är spännande. kanske ska jag inte rädda världen?
hej.

fint.

ute nu för tiden är det fint som snus.
idag skulle jag ha föreläsning i två timmar. det blev bara en. med en indisk professor dessutom. jag hade lite problem med hans accent, det måste jag säga. poverty and education. jajemän visst hänger dte ihop.

tim hängde med upp, så vi tog bilen. han skulle köpa ny gitarr, tvspelsgitarr. en beatlesgitarr blev det. himla fin. på vägen hem stannade vi till för o hälsa på jonas (sjöckan) på hooks herrgård. tims kompis som jobbar där.
det var lite roligt.

sen var det dags för bodypump. det var inte igår vill jag lova. härligt härligt och nu känns det mycket bättre. imon är det skola mellan 8 och 10. sen har jag hela dagen på mig att springa.

äh, inget redigt minsann. hej svejs.

nu ska vi se.

ja minsann vad är det egentligen som har hänt den senaste veckan?

i lördas förra veckan var några människor hos oss och vi premiärgrillade. de va fina grejer men dom fick gå hem ganska tidigt för jag skulle upp, tidigt. halv sju ringde klockan och klockan sju hämtade jag upp peter och joanna. i jönköping hämtade vi deras grejer samt oskar, joanna före detta jobbarkompis och sedan bar det av norrut.
vi stannade vid göta kanal för att käka frukost.




de va lite kyligt. fast bättre än i december. då var det snorkallt!

sen hade jag tråkigt i baksätet så jag tog massamassa kort på joanna.




och hon är ju så snygg så det gör inget att jag har hundra sånnahär bilder.



äntligen slipper peter köra och får dricka öl. (oskar började redan i skövde.)



sen kom vi hit!



och linus och anders anslöt.
linus bor i eskilstuna och anders i stockholm. fast han var i arboga och firade påsk, så dom kom den vägen.



linus laddar liftkort. så himla smidigt. eller?



oskar o joanna.



sen var det iaf dags att åka skidor. i liften dricker man jäger såklart.



lunchtime.



sen eh... paus.



joanna och linus.



suddigt men fint ändå.



sen när klockan blir sådär trehalvfyra är det dags för afterski.



det är roligt!

puh nu får det räcka med bilder. men på tisdagen blev degt lite action när andersa hoppade och landade på huvudet och fick hjärnskakning.



då hamnade han i sjukstugan och fick sen åka till mora ett dygn. han blev lite virrig och knäpp ett tag men nu är han som vanligt igen vad jag vet. 

hur som helst så är semester det bästa man kan vara på!
och jag avslutar som sej bör:
tack och hej, leverpastej!





en parentes.

jag är otroligt mätt och mår otroligt dåligt. min kropp gillar inte mig just nu. idag har jag jobbat och inte hunnit träna. imon ska jag också jobba men jag är rätt sugen på att försöka få till löpning innan och efter jobbet.

nästa semester ska löparkläderna med!


långfredag.

sandra hälsade på i morse. sen hade jag en incident med tvättmaskinen som gör att jag tvättar nu igen.
kom hem från föreberg för en stund sen. där jag åt alldeles för mycket. henrik fick en funktions tshirt av mej. jag måste ha över honom på den rätta sidan, så att säga.

pappas bil har nu takbox och står utanför hsb i väntan på att få åka till dalarna. jag är livrädd när jag kör den, för jag tror att jag ska köra i diket eller något annat opassande.

ikväll ska vi till hästskostigen o äta mer mat. därför borde jag bege mej ut på promenad. jag väger ungefär 100 pannor just nu så springa är det inte tal om.

hej då.

killkill.

hejhej ganska effektiva dag. jag vaknade vid halv nio. käkade frulle o diskade. sen ringde hannah o undrade tentasaker. o jag är helt fel person att ringa till. för det första kan jag inte förklara saker ens om jag vet hur det hänger ihop. och för det andra så visste jag knappt hur det hänger ihop. det där med ekonomi som sagt.

sen sprang jag. runt källeryd + sjön. 9. nånting. och det var jobbigt idag. fast det tog 51 minuter. och jag har aldrig sprungit snabbare än 48. alltså när jag har sprungit mycket förut kan man tycka att jag borde kunnat pressa tiden lite. men icke, vilken dålig människa jag är. 

jaja. nui har jag varit i vetlanda en sväng. jag blev helt slut. nu ligger jag i soffan och det liksom kliar i benen som det kan göra när man tränat ibalnd. och jag tycker infte om det så mycket. hoppas det går över till kl 18 för det är det träning igen. bp! nästan en vecka sen nu så et ska bli fint. sen ska jag på kalas! hos sandra för hon har fyllt
25.
kalasbra torsdag minsann.

imon är det världens tråkigaste dag, då måste man va lessen hela dagen o sånt. jag kommer nog inte var det utan va nöjd för vi ska till föreberg o fira mamma och henrik och viktor. såhär lite i efterhand.
på kvällen byter vi släkt för emelie o fredrik kommer hem (ja nu verkar det faktiskt som att dom gör det.)
på lördag ska jag jobba o packa o kanske springa en tur me joanna. o sen ja, då bär det av norrut.

ser ni? inte en enda tråkig stund på en hel vecka framåt. mer än det för nu är det full rulle ett tag framöver!



tillbaks till snön. lite knäppt o härligt.

RSS 2.0