påfund.

jag har lite satt i system att dom dagar jag inte träna, ska jag inte duscha. märkligt? det beror nog dels på att jag har fått nåt litet agg emot det superöverdrivna renlighetssamhället vi lever i.
dels för att det går åt en himla massa vatten (vilket lite har stigit mej åt huvudet det senaste). och det låter kanske värre än vad det är för oftast tränar jag ju kanske fem dagar i veckan. men den här veckan var jag tvungen att bryta min nya princip. igår duschade jag fast jag inte hade tränat. bara varit ute o gått långt.

det jag vill säga är att idag är det fetdags att träna. för den här veckan har inte börjat bra. i måndas jobbad ejga så då missade jag pumpen. sen har jag skrivit tenta och då tar jag mej inte rirkigt tid. vilket är bra för nu är jag färdig! det gick oroväckande fort att bli klar så jag vet inte hur resultatet blir. men nu är det påsklov! tack för det. resten av veckan får det bli mer fysisk och mindre psykisk aktivtet för fröken hjertonsson. 

dags att byta om o ta bilen till vetlanda och köra combat o pump. jippi!


mitt i tentavecka.

helgen är över och det är redan tisdag. ja tisdag kväll så nästan onsdag.
idag har jag skrivit och skrivit. o tänkt at jag borde läst boken eftersom jag skulle göra en liten jämförelse mellan den och en annan text. ja, det är ju det där med disciplinen att läsa när ingen kollar. 

igår skrev jag lite på morgonen o sen jobbade jag... vilket väl gick sådär nu i efterhand. blää
imon ska jag skriva. o äntligen träna. för det var några dagar sen nu. förutom en milspromenad innan idag. och jag har inget att skriva om ingen tanke och liksom inte något. 

förutom att jag skulle vilja se något annat och gå på konvent o lite oftare dansa.kanske skriva en rad eller två och lära mej hur vår kamera fungerar. kanske börja springa långt och på riktigt tycka om det. kanske att jag vill klippa mej i helgen för att bli lite piffig till afterskin. och på torsdag kanske jag hinner åka till vetlanda för att shoppa. jag ska på två 25årsfester. en på torsdag och en nästa lördag. då gäller det att försöka va lite fin minsann. och kanske ser jag mej absolut inte alls som världens räddare? kanske blir jag trött på hela skiten och vill åka på konvent hela livet.

ja, mycket ska man hinna tänka innan mörkret faller.


adrenalin och tristess till trevligt.

gårdagens minikonvent blev mini i alla former. typ 10 pers per påss. max, vilket var sjukt synd för det var himla roligt. o trots att vi var så få så lyckades vi ändå få upp en rätt fin stämning. combaten var ju såklart höjdpunkten, nytt för alla utom mej och åsa och bodycombat är absolut bästa klassen man kan gå på.
 jag har begrundat och kommit fram till att combat absolut ligger i topp!
man får verkligen gå in för att... på riktigt spöa någon. jag tror alla behöver göra det nångång. mentalt alltså.

elin är också sjukt duktig o så jäkla stark, kan alltså inte bli annat än bra!
plus igen för att det var nytt pass och nyhetens behag ger alltid extra energi.



och vem kan motstå les mills underbara affischer? just denn aör nog min nya favorit, helt fantastisk!
ja det är lite (mycket) sektvarning, men ganska skoj ändå.


alltså: idag har jag träningsvärk i hela kroppen. vilket inte händer speciellt ofta.
men 45 min pump, 40 min combat och en halvtime box, ja sen känns det rätt bra i rygg och rumpa.

kl två var vi klara då cyklade jag hem (sakta och lite vinglligt) och åt. sen somnade jag en stund i soffan coh var rätt nöjd. tills jag vaknade o vi inte hade något planerat för kvällen. vilket jag får panik av. det värsta jag vet nu för tiden är att sitta hemma på helgkvällarna. tim bekommer det inte det misnta, vilket jag tycker är galet, maken till nöjd människa!

jag skrev ett sms till joanna. vilket slutade med att vi åkte dit, tack o lov. lite sent påkommet så vi var inte där förrän lite efter 8. där var några till förutom vi och vi drack några öl sen åkte vi ner på stan coh va på karlssons i några timmar. det var en lagom kväll!

o om en vecka är vi framme i sälen. hur fint?

så... veckan innan påsk är det tentaskriving som gäller. o jobb imon eftermiddag, vilket jag egentligen inte hinner, men det tänkte jag inte på när jag blev tillfrågad. pressbyråjobb och idag har jag inte sån ångest som jag haft innan. lite framsteg och tack för det!
 

nu ska jag kolla klart på dåliga johan falk. sen är det nog läggdags och pepp inför tentaskrivning.
pepppepp


myror.

fredag kväll och jag har lite träningsvärk i vaderna. o lite i baksidaben. femtingerundans alla backar sätter sina spår. välkomna spår!

idag har jag jobbat o tim har fixat min cykel. äntligen!
imon står det 2 och en halv timmes träning på schemat o det kryper i kroppen på mej!
skulle vilja ha nåt slags träningslångpass varje lördag.
synd bara att det knappt är någon som nappat på vårt lilla evenemang. förutom dom som redan går och tränar med oss. trist. så... det finns platser kvar!
bodypump kl 11. combat kl 12. o boxerzise kl 13. komkomkom!

jag känner mej liksom laddad som inför en match.... töntigt men jag tror ändå att träna är det bästa jag vet. i samma fack som äta och sova då. för det ena utesluter liksom det andra.

igår kväll gjorde jag massa glutenfri våffelsmet och gjorde våfflor. med ganska mycket hjälp från emelie. o ida kom hela vägen från jönköping! resten av gästerna var grabbar.
supertrevligt och det blir lite som helg mitt i veckan när man gör sånt där.
tummen upp för mittiveckanevenemang!


hej svejs.

eeeh?

nä vet du vad. det här med att börja skriva hemtenta torsdag förmiddag, solen skiner och det snart är helg, ikväll kommer det grabbar o en tjej o ska käka våfflor... är ingen bra idé.avsevärt lättare en måndag morgon. det liksom..passar sej bättre.

noll fokus. allaredan. plus en ganska tråkig stämning i hemmet.
tim säger att jag är scizofren. vilket nog inte är helt osant.
så nu ska jag ha fest ensam ikväll.  

nu ska jag värma rester sen gårdagens middag (som jag inte åt, för jag åt kålpudding i föreberg) sen försöka skriva lite, iaf göra klart fråga 1. sen springa. sen handla våffeltillbehör. och sånt mycket roligare.


när musiken tystnar.

oooh. jag öppnade precis första frågan på hemtentan. första frågan av fem. vilket betyder att det är en fråga mindre än på tentorna förra terminen. då var det 123 abc. positivt. men jagr har skrämt upp mig själv md att det komerm bli galet svårt o tngt.
första frågan kändes ändå ok. nils halvotäcka penningämne.


jaja. innan jag tar itu me det på riktigt så kan jag väl skriva lite. utanför vårt köksfönster är det 12 grader o solen skiner. jag har tvättat och fåglarna kvittrade när jag gick till tvättstugan.
i tisdas började jag följa runners gbg varvet schema. vi får se hur det går med den saken, men jag gör ett försök. jag ligger lite efter såklart men bättre sent än aldrig.
så jag sprang 15 min uppv, 15 min tröskel, 15 nedvarvning. det hade regant och det var kväll o mörkt. o alldeles underbart! såhär ska det va tänkte jag. då kom jag ihåg varför jag en gång i tiden gillade att springa. jag har inte riktigt kommit ihåg det på ett tag.

jag ska köra den rundan me bilen. idag tror jag, jag litar inte på min ipod. den visade på 8, 4 km. o tiden 44. o jag tror inte att jag är så snabb riktigt. vi får se.

idag står 50 min distans på schemat. jag ska nog testa femtinge rundan. den tar lite mer än 50 men det kan jag ta.
igår stod det vila på schemat. jag vilade med 90 min step o styrka i lammhult me mamma.
jag behöver väl inte följa schemat slaviskt?
i måndas stod de också vila och då vilade jag me 5 km promenad och 60 min bodypump.
imon däremot bli det nog vila på riktigt. ska jobba på eftermiddagen o innan dess måste jag plugga.
lördag kör vi tre pass o söndag står det 70 min långpass på schemat. hur det går med en saken har ganska mycket aktiviteten på lördag kväll att göra.
om ni förstår vad jag menar.


tim sover. slasch sovsurar. jag vet inte. igår va jag först i skolan.kom hem halv sex. hämtade henrik o sen åkte jag till föreberg.
efter att ha lastat bilen full med mammas och pappas, numer, gamla högtalare och förstärkare samt några LP skivor, åkte vi till vrigstad och hämtade en LP spelare hos Henriks jobbarkompis.

ja ni förstår att nu ska det spelas uppe i Borgen.

sen va nog tim lite småsur när jag kom hem kl tio. men när han är hemma jämt och jag är hemma ganska mycket med, så måste jag rymma ibland. han borde tycka det är skönt. för det är ju jag som är jobbig liksom.

nästa söndag rymmer jag flera dagar. upp till fjälls. oooh!

nä, hörni. nu ska vi se om det kan komma nåt klokt ur mitt huvve. jag tvivlar på det för jag känner mej sjuukt ofukuserad. och ikväll kommer hit lite folk o äter våfflor. yummie!


söndag.

så blev det söndag morgon. jag kollar på A dog year och läser bloggar o kollar facebook.

igår va åsa, tina o buffy här. och innan dess massa fler, men sen gick dom o bowlade.
så igår va en himla bra dag. jag va ute o sprang. en mil! det var riktigt varmt o vägarna var nästan helt bara, vilket ju är skön, fast nu kan jag inte skylla min långsamhet på att det är halt längre. men det tog 55 minuter vilket ändå känns ok. då gick jag en stund på ett isigt ställe, stretchade lite och så. 
så egentligen kanske det tog.... 52?

idag ska jag gå en långpromenad. skulle kanske kunna springa, men jag drack ändå några öl igår, o träna dagen efter sliter mer än det gör nytta så jag hoppar det.

Sen är det så, alla som läser detta (inte så himla många alltså), på lördag om en vecka, alltså den 27 mars, ska det anordnas ett träningskonvent i sävsjö.
haha. ja, det kan man nästan kalla det, vi vill locka nya och fler deltagare till bodypumpen så då kan man komma o prova bodypump, bodycombat (som körs i vetlanda) och box (som åsa kör på beställning).
 tre 40 minuters pass för en hundring!

inte helt besämt tid än men, på förmidagen nångång. boka in det!

Nu ska jag sriva lappar.






gött va?

nöjd.

javisst serru för jag fick VG på tentan, dra på trisser ojojoj.
sjukt nöjd, speciellt me tanke på att 10 dagar av den delkursen befann jag mej på fransk mark, och däremed missade en del. jag kanske har en naturvetenskaplig ådra ändå?

igår var ännu en lång dag. upp vid sex, tog bilen till skolan för at hinna hem till jobbet. hade en lång och ganska ogivande föreläsning om klimatpåverkan. vår lärare är gammal folkhögskolelärare, och det märks. fast det är en skön kontrast mot förra terminens superstrikta Åsa. 

iaf. kl ett kom jag hem sen gick jag till pressbyrån coh jobbade till kl 20. vilket ändå kändes helt okej.
idag är det lördag, jag fick VG på tentan och jag är ledig, jag har städat lite, ska snart ge mej ut och springa, vid 4 tiden kommer tim hem efter tennisen i sällskap me två andra grabbar, sen ska dom bowla och några fina flickor kommer hit och gör mej sällskap istället.
ja, inte fy skam va?

har inte tränat på två dagar vilket direkt gör mej superlat och seg. det funkar inte så för mej. max en dags mellanrum annars störs hela... systemet. idag är det dock dags för återställning.

hej.



herr ågren.

nu för tiden är dagarna ganska långa för min del. vilket känns ovanligt. men också ganska skönt. förra terminen hade jag lite panik över att spendera alltför mkt tid i lägenheten.

idag har jag t.ex varit i jönköping från 08.30 till 16.25. först hade vi en superintressant (och såklart ganska deppig) förelsäning om penningsystemet. som inte funkar ett dugg  o kollapsen är nära!
sen gick jag till wayne´s o fikade med ida.

sen åkte jag hem. och jag va så kisnödig att jag nästan började gråta o sprang sista biten hem.
sprang gjore jag även i morse. jag blev lite sen och va genomsvettig när jag kom på tåget. blä.

igår var jag också genomsvettig. först combat och sen pump. i vetlanda.
och mitt skärsår, som jag skrev om igår. råkade jag slå upp, precis efter benlåten. då är pulsen ganska hög vilket förstås gör att blodet pumpar. det blev liksom en fontän från mitt finger. vilket kändes lite pinsamt...
ojdå.. eh. ursäkta.

sen virade jag min tröja runt handen på nästa låt.
så kan det gå.

idag fick jag hemmagjord pizza. me hemmagjord deg och hemmagjord tomatsås.
hemmagjord tomatsås är galet!




ojoj.


imon ska jag till skolan 8-12. sen ska jag jobba, vilket jag har haft och kommer ha ångest för hela dagen imon också. åh jag vill bara lära mej den där pressbyrån nu för attt slippa ha ångest!

sen är det helg. på lördag ska jag katten springa. minstminst en mil!
gonatt.



förlorad dag.

idag har jag varit inte effektiv.
inte effektiv så mycket det bara går.
kanske för att det jag borde göra är lite flummigt och liksom kräver att man är lite engagerad och letar och ganske ocså en aning fantasifull.
alltså hur media granskar transport ur ett hållbart perspektiv.
crap.

ganska mycket efert vad jag har läst... på en kvart. men vaad jag ska göra med det?
eh.

vi har kollat på två avsnitt av anders och måns också. med en känsla av att nenej, jag vill inte se.
men jojo, jag gillar det!
mer ångestframkallande program kan man leta efter.

snart får jag äntligen lov att lämna lägenheten för att åka o träna. dubbelt upp  idag minsann.

i vårt badkar ligger en lergryta i blöt. i kylskåpet marinerad rådjursbiff.
tim kommer nog aldrig ha tid att börja jobba igen, efter ha lagt sej till med sånna här vanor.
ikväll har jag alltås en delikat middag att se fram emot.

men först är mellanmål aldrig fel.





sharp.

nä, det där med vassa föremål är inte min grej. nu har jag ett stort (stort o stort) skärsår på fingret efter att jag skuuel diska vår grej som man rengör spisen med, en skrapa ni vet.'
andra gången på bara några veckor.
dumt.

tim jobbar idag! jag städar o fixar lite. ska snart plugga. men tänker att springa en runda vore inte fel. eller inte och istället gå på combat ikväll, innan pumpen. för det var längesen o himla kul.

här är ida o simon. jag va på 25 års fets hos dom för ett tag sedan.



på tal om ingenting, men jag ahr inte lagt in dom korten förrän nu.

kolla här också:



va tim gjorde i torsdas. så himla fint.

annars är jag som vanligt.
men jag längtar till fjälls.
och och och.

hej

måndag kväll istället.

idag är det måndag och jag har varit ledig. vi har satt upp våra garderobsdörrar, som numer är vita istället för smutsbeiga. tänk va lite vit färg kan göra saker finare!

jag gick en långpromenad och lysnade på matens pris, en dokumentärserie i P1,order av skolan. sjukt smart tycke jag att slå två flugor i en smäll. ipod är grymt ändå.

ikväll var det dags för bodypump, nytt pass vilket är välbehövligt. och jobbigt.
annars har jag inte det minsta att berätta märker jag.

så... hejhej.


söndag morgon.

solen sken så mycket in genom fönstret  att jag inte kunde sova mer. så jag gick upp och drack te, åt rostade mackor, och yoghurt me min finfinamusli.

vad jag ska hitta på idag är ännu oklart. gärna var ute tänker jag. vi ska iaf hem till tims föräldrar och käka middag. emelie och fredrik är hemma o hälsar på.

i fredas natt fick jag sms från Hannah kl halv tre. att hon är sjuk och inte kunde komma på fredagen. vilket betydde att jag själv fick presentera boken vi läst. jag gilla inte såntdär så mycket.
tror jag. för när jag väl pratade om boken så gick det bra och jag tänkte. att ajg själv stämplar mej med den där stämpeln. att ajg inte vill prata infö folk och är blyg.
för på riktigt tycker jag att det är helt okej. och egentligen är jag inte så himla blyg.
Lee sa. "You're not really shy, you just don't like talking". vilket är ganska bra sammanfattat.

iallafall, så var jag nöjd över skoldagen. ännu nöjdare blev jag när karin sa att jag ligger på hennes klädstils-topp- tre-lista i klassen. vilket är sjukt konstigt, men himla roligt! jag som inte har någon stil alls tycker jag.
vilket igen bottnar i dåligt självförtroende. som jag inte riktigt förstår var det kommer ifrån. jag får väl gå en kurs av nåt slag.


så. efter skolan kom tim och hämtade mej. halvvägs till ikea ringde jag till hans telefon. vilket var märkligt. då hade jag glömt den i skolan. elin och katya var smarta och ringde till tim. 

på ikea köpte vi handtag till garderoberna i hallen, som vi har fått tillbaka nu, sprutade, vita och fina. det var typ allt.
erft det åkte vi hem till pär och susanne och drack kaffe, sen åkte vi ner på stan och mötte upp joanna, peter hade blivit sjuk. vi skulle på after work minsann! typ min första ever. på huset, vilket var gansak lugnt, men himla god buffe och mycket trevligt!

vid niotiden åkte vi tillbaka till pär och susanne och drack mer kaffe coh kollad epå skavlan. sne åkte vi hem, jag skulle jobba, och tim till tyskland tidigt dagen efter. bra fredag, och den 24 april ska vi ha fest har vi bestämt!

igår jobbade jag. sen hände något ovanligt. jag o henrik var ute o sprang. han ringde på fredagen och undrade lite om vart som är bäst att springa nu. "ska du ut o springa?" sa jag. "Ja. men inte med dej!"
Fast sen kunde han tänka sej det ändå.  
Brabra!

På kvällen hamnade jag hos Fanny med angelca, kristin och michaela. Senare kom Åkesson, Viktor o Tim direkt från tysklandsbussen. Dom va glada.

Nu funderar jag på att ringa mor och far. Dom kanske har nån trevlig utflykt på gång?


sand mellan tårna.

eller snö mellan tårna. eller ett berg eller röd jord. ja vad som helst egentligen. grönt gräs.
i två dagar har vädret varit ganska varmt. det betyder snart vårjacka (om man köper en), tygskor och tillsut tygskor utan strumpor. osv osv.

tim har ny telefon. igen. vilket är bra för den andra var sjukt högljudd o jag hoppade högt varje gång det ringde. han har bytt telefon och tillbaka till sitt gamla nummer.
 Ida och jag hade i fredas prat om saker och ting och varför man blir kär i folk från första början.
I lördas, när tim fick sin nya telefon, ingick ett handsfreekit ingick och vi gick ut en runda och tim hade handsfree snäckan vid örat hela promenaden. 
"Ifall nån ringer."

Nåt som inte skulle hända eftersom ingen visste att han nyss bytt nummer.
då tänkte jag att ja... sjukt typiskt tim och ja, det var nog sånna saker som jag tyckte (tycker) är charmigt med tim. Helt ologiska saker.

Så, det har jag tänkt på i helgen, om det skulle vara så att någon undrar.

Fast sen frågar jag.
"Längtar du aldrig bort. Bara bort. Till inget särskilt?"
"Jag förstår inte vad du menar"

Nä, för det finns olika typer av folk. Folk och folk. Folk som drömmer och folk som alltid är precis här.
Gissa vilken som är vilken av oss två?

På tal om saken. Jag såg en bra film i söndas. Revolutionary Road. Lite gammal, ja, men jag är också lite sen.
Jag sa. "Den handlar om oss!"
Men Tim tyckte inte den verkade bra, så han spelade nätpoker.
Synd tycker jag, för dom sa allt jag tänker ibland.


måndag igen.

så har det plötslikgt gått en vecka utan att jag skrivit. o va tusan har jag hittat på som är så viktigt och tidskrävande?

förra helgen var jag hos ida, i jönköping. hon har fyllt 25 så hon hade kalas. vi fick god mat och i synnerhet god efterrätt. dumlekaka. det var iaf trevligt, och i fredags var jag där igen. skolan slitade halv tolv så jag åkte hem till henne och åt.
efter det va det dags för ett, som det blivit, ganska frekvent fredags nöje-. handla med henrik och mamma. viktor var i krokarna, men han höll sej på a6. henrik skulle handla på ikea. och ja. jag blir alltid glad av att hänga med dom. sen följde viktor med mej hem, vi handlade och lagade mat och kollade på på spåret.

i lördags jobbade jag. på kvällen gick vi till borgen minsann. o hängde, igen, me henrik och viktor. o black o oxhed. framåt ett gick vi hem. jag hade match dan efter.
kan man nästan säga. kvartalspass i jönköping. bodypump 73! jag vet inte, men lite... eller jag är inte superöverväldigad. men jag kanske blir, på torsdag, när masterclass går av stapeln! välkommna kl 18.00 i svänggänget!

annars var jag hos sandra en sväng i tisdas, vi gick morognpromenad och åt frallor till frukost. sen budade vi på tradera och kollade på en väldigt töntig och alltså väldigt rolig film. när man är en sån tönt som jag, så gillar man sånt. the ugly truth.

det är nog det jag har att berätta om veckan som gick.
idag har jag varit ledig. och det var varmt ute! typ. och jag har tränat! åsa och jag teamade, det gillar vi.

nu skriver jag nästan bara blahablaha.
så.. nu ladddar jag för postutbildning i nässjö imon. jippi!

RSS 2.0